Operatie Papegaai

Operatie Papegaai

De grijze roodstaartpapegaai is een typische boomvogel en leeft in tropische regenwouden, mangroven en de vochtige savannen. Aan de randen van het woud in het overgangsgebied naar het open land vindt hij zijn ideale habitat. De roodstaartpapegaai is schuw en blijft weg van mensen, dorpen en steden.

De grijze roodstaartpapegaai kiest een partner voor het leven; samen maken ze een nest in boomholtes. In het wild worden naast palmnoten (ongeveer 80% van hun dieet) vruchten, noten, bessen, zaden, bloemen en bloemknoppen gegeten.

De aantallen nemen vooral af door habitatverlies en illegale handel. Het leefgebied wordt aangetast door ontbossing waarbij natuurlijk bos wordt omgezet in gebied voor agrarisch gebruik en menselijke bewoning, waardoor grote bomen verdwijnen met natuurlijke holen waarin de vogels kunnen nestelen. Om deze redenen staat deze soort sinds 2016 als bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN. Inmiddels is deze soort opgenomen in de Bijlage I van het CITES-verdrag. Dit houdt in dat de ERNSTIG bedreigd is.

Dit habitat verlies treft vele diersoorten maar ook inheemse volkeren. Vandaar de directe link met Operatie Honingspeurder.

MyBird onderzoekt op dit moment hoe een gepaste bijdrage te leveren aan het behoudt van deze soort en zijn habitat. 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Snelle levering

Voor Do 17:00 uur besteld?

Is zaterdag + 1 week in huis.

Meer info
Veilig betalen

Bij MyBird kunt u altijd veilig betalen. Met alle Nederlandse banken via IDeal, Creditcard of PayPal.

Meer info