Over ons

 

MyBird Saves Nature

verkoopt ecologisch-sociale producten die door de gehele productieketen heen bijdragen aan een betere leefomgeving met oog voor mens en natuur. Al onze producten zijn op desociale werkplaats gemaakt van sloophout. Tevens wordt 25% van ieder verkocht huisje wordt besteed aan een (inter)nationaal natuurbeschermingsdoel. Hierdoor zijn wij heel milieu vriendelijk, creëren sociale arbeidsplaatsen en dragen bij aan nationale en internationale natuurbescherming!

 

Visie, missie en strategie

Visie

Onze overtuiging is dat alleen samenlevingen die duurzaam en wederkerig zijn voor zowel mens als natuur in de toekomst zullen blijven bestaan. Ieder MyBird vogelhuisje representeert deze gedachte.

Missie

Onze missie is om door de verkoop van MyBird vogelhuisjes zo veel mogelijk bedrijven en mensen bewust te maken van de noodzaak van eco-sociale duurzaamheid. Tevens proberen wij, door het leveren van verschillende diensten en donaties, wereldwijd een betekenisvolle bijdrage te leveren aan eco-sociale natuurbeschermingsprojecten. 

Strategie

Door op de sociale werkplaats van sloophout gemaakte MyBird vogelhuisjes te verkopen, activeren wij verschillende belanghebbenden en realiseren wij zowel lokale als (inter)nationale eco-sociale effecten.

 

Werkwijze

CO2, stikstof en habitatbehoud

Het door ons gebruikte hout is afkomstig uit sloop en renovatie van sociale huurwoningen en  andere gebouwen. Dit hout wordt door ons gekocht of als donatie ontvangen.

Omdat wij sloophout gebruiken is het niet nodig om opnieuw bomen te kappen. Hierdoor dragen wij bij aan het verminderen van habitatvernietiging, CO2 - en stikstof uitstoot.   Bomen die niet gekapt zijn blijven immers CO2 opnemen en in het sloophout blijft CO2 opgesloten. Tevens is er veel minder logistiek transport nodig waardoor ook hierdoor minder CO2 en stikstof wordt uitgestoten.

Zodra het sloophout geselecteerd is wordt het op de sociale werkplaats gebruikt om MyBird vogelhuisjes van te maken.

Sociale arbeidsplaatsen

Als eco-sociale organisatie zijn wij ons zeer bewust van onze omgeving en vinden het erg belangrijk om ieder mens te respecteren. Door onze werkwijze hebben wij een aantal sociale arbeidsplaatsen gecreëerd. 

Alle vogelhuisjes worden voordat ze in de webshop worden geplaatst getoetst aan onze kwaliteitseisen. Zodra een MyBird product wordt gekocht wordt het gereed gemaakt voor verzending. Na enkele dagen ontvangt u het product. De status van de verzending kan online gevolgd worden.

25% voor Natuurbescherming

Vijfentwintig procent (25 %) van de verkoopprijs wordt door MyBird Saves Nature beschikbaar gesteld voor eco-sociale natuurbeschermingsprojecten. Dit doen wij door donaties en dienstverlening. Hierdoor draagt u met uw aankoop niet alleen bij aan lokale sociale werkgelegenheid  maar ook aan (inter)nationale natuurbescherming.

 

Snelle levering

Voor Do 17:00 uur besteld?

Is zaterdag + 1 week in huis.

Meer info
Veilig betalen

Bij MyBird kunt u altijd veilig betalen. Met alle Nederlandse banken via IDeal, Creditcard of PayPal.

Meer info